Waarom zou ik als starter een besloten vennootschap oprichten?

iStart
iStart Expert

Sinds de invoering van het nieuwe Wetboek van vennootschappen en verenigingen werd het oprichten van een besloten vennootschap vergemakkelijkt.

De besloten vennootschap is de standaardvorm voor een vennootschap geworden en de nieuwe wetgeving laat toe dat de statuten quasi volledig “gepersonaliseerd” kunnen worden.

Je geniet de beperkte aansprakelijkheid wat betekent dat je aansprakelijkheid beperkt wordt tot de inbreng die je in de vennootschap hebt gedaan.

Er bestaat geen minimumbedrag voor de inbreng meer. Het aanvangsvermogen dien je op te nemen in een financieel plan en zal beoordeeld worden op basis van de voorgenomen activiteiten. Dit aanvangsvermogen dient wel voldoende te zijn om te activiteiten gedurende een termijn van 2 jaar te kunnen uitoefenen. Dit is in het belang van de oprichtersaansprakelijkheid.

Een specifieke vraag over dit thema?

Heb je een specifieke vraag over dit thema of wil je gewoon meer informatie? Stel vrijblijvend uw vraag aan de experten van iStart en ontvang binnen de 24h een eerste advies.
Stel hier uw vraag aan deze expert ... of raadpleeg onze communityiStart regelt al de formaliteiten die nodig zijn bij het starten van een onderneming. Dien je aanvraag in minder dan 5 minuten in via ons online dashboard.
www.istart.be
info@istart.be
Deel dit artikel met jouw netwerk

Was dit artikel nuttig?Opmerkingen

0 opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.