Wat houden een vennootschap onder firma en een commanditaire vennootschap in?

iStart
iStart Expert

Een VOF en CommV zijn de meest flexibele vennootschapsvormen. Je hebt de vrijheid om je eigen regels op te leggen en er dienen slechts enkele wettelijke formaliteiten vervuld te worden zoals het hebben van 2 oprichters en de opmaak en publicatie van de statuten.

Je dient niet naar een notaris te gaan maar kan dit onderhands doen.

Er is geen financieel plan nodig en er is ook geen minimumkapitaal waardoor dit de ideale vennootschapsvormen zijn voor ondernemingen met een laag startbudget gekoppeld aan een weinig risico houdende activiteit.

Er zijn ook minder boekhoudkundige verplichtingen dan bij een BV. Indien je VOF een omzet van minder dan 500.000 euro heeft, dan ben je niet verplicht een dubbele boekhouding te voeren.

Een VOF en CommV hebben echter geen beperkte aansprakelijkheid waardoor de aandeelhouders ook met hun privévermogen zullen instaan voor de schulden van deze vennootschappen.

Een specifieke vraag over dit thema?

Heb je een specifieke vraag over dit thema of wil je gewoon meer informatie? Stel vrijblijvend uw vraag aan de experten van iStart en ontvang binnen de 24h een eerste advies.
Stel hier uw vraag aan deze expert ... of raadpleeg onze communityiStart regelt al de formaliteiten die nodig zijn bij het starten van een onderneming. Dien je aanvraag in minder dan 5 minuten in via ons online dashboard.
www.istart.be
info@istart.be
Deel dit artikel met jouw netwerk

Was dit artikel nuttig?Opmerkingen

0 opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.