Welke ondernemingsvorm kies ik het best als starter?

iStart
iStart Expert

Om je activiteit als zelfstandige uit te voeren, moet je een van de in België bestaande ondernemingsvormen kiezen. De keuze voor een bepaalde ondernemingsvorm hangt af van enkele belangrijke factoren zoals de omzet, het startkapitaal, oprichtersaansprakelijkheid, boekhouding enz.

Eerst en vooral maak je een schatting van je beoogde omzet. Op basis hiervan kan je met een expert afwegen of je best een eenmanszaak of een vennootschap opricht.

In dit laatste geval is een belangrijk aandachtspunt de aansprakelijkheid. Dit betekent dat je jezelf de vraag moet stellen of je met je privévermogen wil instaan voor (de gevolgen van) je professionele activiteiten. Wanneer dit het geval is, dan kan je een VOF of een CommV onderhands oprichten. Wanneer dit niet het geval is, richt je best een besloten vennootschap op waardoor je zal genieten van de beperkte aansprakelijkheid wat betekent dat je aansprakelijkheid beperkt wordt tot de inbreng die je in de vennootschap hebt gedaan.

Op de website van iStart kan je de meest gekozen ondernemingsvormen en hun kenmerken op vergelijkende wijze terugvinden.

 

Een specifieke vraag over dit thema?

Heb je een specifieke vraag over dit thema of wil je gewoon meer informatie? Stel vrijblijvend uw vraag aan de experten van iStart en ontvang binnen de 24h een eerste advies.
Stel hier uw vraag aan deze expert ... of raadpleeg onze communityiStart regelt al de formaliteiten die nodig zijn bij het starten van een onderneming. Dien je aanvraag in minder dan 5 minuten in via ons online dashboard.
www.istart.be
info@istart.be
Deel dit artikel met jouw netwerk

Was dit artikel nuttig?Opmerkingen

0 opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.