Waarom zou ik zelfstandige worden?

iStart
iStart Expert
  • Het hebben van je eigen zaak levert grote vrijheid op, je bent je eigen baas (je kiest je eigen uren, klanten, projecten, werkethiek, collega’s…).
  • Je kan kosten maken op de zaak. Daarbovenop komt dat wanneer je btw-plichtig bent, je de btw kan recupereren die je betaald hebt op wat je hebt aangekocht. Het komt er dus op neer dat je een grote financiële autonomie bekomt en volledig eigen baas bent over je vermogen.
  • De btw doorstorten die je verdiende op de door jou aan klanten geleverde prestaties allerlei maar eigenlijk komt dit er in de praktijk op neer dat je 21% goedkoper kan aankopen dan een werknemer.
  • Door zelf alles van nul te moeten opstarten, leer je heel veel bij, zet je zelf alles op poten, kom je met alle facetten van het ondernemerschap in aanraking. Je speelt meerdere rollen in je eigen onderneming.
  • Wanneer je (al dan niet beoogde) resultaten behaald, is de voldoening nog zo groot!

Starten als zelfstandige wil niet per se zeggen dat je hiervan je hoofdberoep moet maken. Je kan starten als zelfstandige in bijberoep dat kan dienen als bijverdienste. Hiervoor moet je wel aan de voorwaarden voldoen zoals bijvoorbeeld halftijds werken als werknemer. Een voordeel hiervan is dat je nog altijd de inkomsten van je hoofdberoep behoudt en aldus het financiële risico beperkt.

Een specifieke vraag over dit thema?

Heb je een specifieke vraag over dit thema of wil je gewoon meer informatie? Stel vrijblijvend uw vraag aan de experten van iStart en ontvang binnen de 24h een eerste advies.
Stel hier uw vraag aan deze expert ... of raadpleeg onze communityiStart regelt al de formaliteiten die nodig zijn bij het starten van een onderneming. Dien je aanvraag in minder dan 5 minuten in via ons online dashboard.
www.istart.be
info@istart.be
Deel dit artikel met jouw netwerk

Was dit artikel nuttig?Opmerkingen

0 opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.