Waarom zou ik als starter kiezen voor een elektrische bedrijfswagen?

Valckenier
Valckenier Expert

Kiezen voor een elektrische wagen is vooral een fiscale beslissing omdat deze wagens geen CO2-uitstoot hebben en dus genieten van een aftrekbaarheid van 100%, wat niet het geval is bij wagens met thermische motoren. Je Voordeel Alle Aard (VAA) die een impact heeft op je privé belasting zal ook meestal lager zijn. Maar de beslissing moet nooit alleen fiscaal zijn. Minder belastingen betalen is voordelig, maar als de totale kost van een elektrische wagen hoger is dan een thermische wagen, heeft het weinig nut. Bekijk eerst welk voertuig je echt nodig hebt en vergelijk dan de TCO (Total Cost of Ownership) van de verschillende type aandrijvingen. De prijs van de wagen, het aantal kilometers per jaar, het type brandstof, de verzekeringskost, de onderhoudskosten, etc. spelen allemaal een rol. Een merkdealer kan je hierin begeleiden.

Een specifieke vraag over dit thema?

Heb je een specifieke vraag over dit thema of wil je gewoon meer informatie? Stel vrijblijvend uw vraag aan de experten van Valckenier en ontvang binnen de 24h een eerste advies.
Stel hier uw vraag aan deze expert ... of raadpleeg onze communityValckenier is jouw partner in mobiliteit. Dichtbij, vernieuwend en met een persoonlijke service. Want je verplaatsen, doe je het liefst met de glimlach. Move with a smile!
www.valckenier.be
info@valckenier.be
Deel dit artikel met jouw netwerk

Was dit artikel nuttig?Opmerkingen

0 opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.