Hoe kan ik als starter mijn bureau ergonomisch instellen?

Brand New Office
Brand New Office Expert

Kies voor degelijk ergonomisch materiaal


De twee belangrijkste elementen voor een goede zithouding zijn een aangepaste bureaustoel en een in hoogte verstelbaar werkblad. De hoek tussen jouw bovenlichaam en bovenbenen moet groter zijn dan 90 graden. Jouw heupen moeten dus hoger komen dan jouw knieën. Bij ergonomische bureaustoelen bewegen de rugleuning en het zitvlak dikwijls met je mee en kan je de weerstand van de rugleuning afstemmen op jouw lichaamsgewicht zodat je mooi rechtop zit. Kies bij voorkeur een rugleuning met onderaan de rug een bolle kromming die past in de holte van jouw lage rug en een verstelbare zitdiepte. De zitting moet ook voldoende dik zijn om de zitdruk laag te houden. Als jouw ergonomische bureau niet op de juiste hoogte in te stellen is, kan je kiezen om een ergonomische voetensteun te gebruiken.

 

Leg jouw toetsenbord aan de rand van het bureau.


Dit is de makkelijkste manier om polsklachten te voorkomen. Je zit rechtop met ontspannen schouders. Om te zorgen dat jouw toetsenbord daar blijft liggen, kan je een polssteun gebruiken.

Zet het beeldscherm recht voor je.


De plaats van je beeldscherm heeft een grote invloed op je nekspieren. Zowel de hoogte als de positionering dragen bij tot een ergonomische werkplek. Zorg dat de bovenkant van het scherm op dezelfde hoogte staat als je ogen en op armlengte. Grotere mensen kunnen hun beeldscherm op een verhoogje zetten.

 

Kies een comfortabele computermuis


De standaard computermuis is meestal een horizontale muis. Daarbij draai je jouw duim naar binnen toe en jouw elleboog naar buiten, waardoor de hele arm onnodig gespannen is. Bij gebruik van een ergonomische of verticale muis is de arm veel meer ontspannen.

 

Zorg voor beweging


Probeer zoveel mogelijk te bewegen tijdens de werkdag. Sta daarvoor op regelmatige tijdstippen recht, bijvoorbeeld om naar het toilet te gaan of de koffiemachine, printer of zelfs de prullenbak. Een andere mogelijkheid is een standing desk, bureaufiets of een balance board.

Een specifieke vraag over dit thema?

Heb je een specifieke vraag over dit thema of wil je gewoon meer informatie? Stel vrijblijvend uw vraag aan de experten van Brand New Office en ontvang binnen de 24h een eerste advies.
Stel hier uw vraag aan deze expert ... of raadpleeg onze communityBij Brand New Office vindt u alles voor de inrichting van uw kantoor. U kan bij ons terecht voor zowel als leverancier van kantoormeubelen als advies over uw kantoorinrichting. We zijn als het ware uw groothandel in kantoorbenodigdheden.
www.brandnewoffice.be
info@brandnewoffice.be
Deel dit artikel met jouw netwerk

Was dit artikel nuttig?Opmerkingen

0 opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.