Word ik als starter uitbetaald wanneer ik ziek ben?

Avixi
Avixi Expert

Ben je zelfstandig in hoofdberoep en betaal je elk kwartaal sociale bijdragen, dan heb je recht op de ziekte- en invaliditeitsverzekering. Hiermee is gans je gezin verzekerd tegen de risico’s van ziekte en invaliditeit. De uitbetaling van de doktersbriefjes verloopt via je ziekenfonds. Om recht te hebben op de terugbetaling van medische kosten en ondersteuning bij ziekte en ongeval moet je aansluiten bij een sociaal verzekeringsfonds en je sociale bijdragen stipt betalen. Je ontvangt dan een attest. Met dit attest sluit je aan bij een ziekenfonds.

Als zelfstandige in bijberoep bouw je je ziekte- en invaliditeitsverzekering op vanuit je werknemersstatuut.

Een specifieke vraag over dit thema?

Heb je een specifieke vraag over dit thema of wil je gewoon meer informatie? Stel vrijblijvend uw vraag aan de experten van Avixi en ontvang binnen de 24h een eerste advies.
Stel hier uw vraag aan deze expert ... of raadpleeg onze communityAls sociaal verzekeringsfond werkt Avixi doorgedreven digitaal maar met een menselijk gezicht en in een begrijpelijke taal. Onze klanten kunnen zich dus focussen op wat voor hen belangrijk is: de opstart en de uitbouw van hun zaak.
www.avixi.be
info@avixi.be
Deel dit artikel met jouw netwerk

Was dit artikel nuttig?Opmerkingen

0 opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.