Wanneer kan ik als starter een aanvullend pensioen aanvragen?

Avixi
Avixi Expert

Als zelfstandige in hoofdberoep kan je een aanvullend pensioen aanvragen. Je neemt daarvoor best contact op met je sociaal verzekeringsfonds. Als zelfstandige in bijberoep kan je een VAPZ afsluiten als je inkomen van 3 jaar geleden minstens even hoog is als de minimumdrempel voor een zelfstandige in hoofdberoep. Een startende zelfstandige in bijberoep die nog voorlopige bijdragen betaalt, kan dus nog geen VAPZ afsluiten. Ook meewerkende echtgenoten kunnen meestal een VAPZ afsluiten. Informeer bij je sociaal verzekeringsfonds voor meer informatie.

Een specifieke vraag over dit thema?

Heb je een specifieke vraag over dit thema of wil je gewoon meer informatie? Stel vrijblijvend uw vraag aan de experten van Avixi en ontvang binnen de 24h een eerste advies.
Stel hier uw vraag aan deze expert ... of raadpleeg onze communityAls sociaal verzekeringsfond werkt Avixi doorgedreven digitaal maar met een menselijk gezicht en in een begrijpelijke taal. Onze klanten kunnen zich dus focussen op wat voor hen belangrijk is: de opstart en de uitbouw van hun zaak.
www.avixi.be
info@avixi.be
Deel dit artikel met jouw netwerk

Was dit artikel nuttig?Opmerkingen

0 opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.