Wanneer moet ik als starter mijn sociale bijdrage betalen?

Avixi
Avixi Expert

Je betaalt elk kwartaal je sociale bijdragen aan je sociaal verzekeringsfonds avixi. Elk kwartaal bezorgt avixi je als sociaal verzekeringsfonds een afrekening, gebaseerd op je voorlopige berekening. Als zelfstandige heb je tot het einde van het lopende kwartaal (31 maart, 30 juni, 30 september en 31 december) de tijd om het volledige bedrag over te schrijven naar de rekening van je sociaal verzekeringsfonds. Op de laatste dag van het kwartaal moet de bijdrage op de rekening van je sociaal verzekeringsfonds staan.  

Als je de sociale bijdragen niet op tijd betaalt, dan is je sociaal verzekeringsfonds avixi wettelijk verplicht om een bijkomend tarief van 3% aan te rekenen bij het aflopen van elk kwartaal. Als je aan het einde van het kalenderjaar de kwartaalbijdrage niet hebt betaald, dan komt daar nog een toeslag van 7% bovenop.

Een specifieke vraag over dit thema?

Heb je een specifieke vraag over dit thema of wil je gewoon meer informatie? Stel vrijblijvend uw vraag aan de experten van Avixi en ontvang binnen de 24h een eerste advies.
Stel hier uw vraag aan deze expert ... of raadpleeg onze communityAls sociaal verzekeringsfond werkt Avixi doorgedreven digitaal maar met een menselijk gezicht en in een begrijpelijke taal. Onze klanten kunnen zich dus focussen op wat voor hen belangrijk is: de opstart en de uitbouw van hun zaak.
www.avixi.be
info@avixi.be
Deel dit artikel met jouw netwerk

Was dit artikel nuttig?Opmerkingen

0 opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.