Wat zijn de voor- en nadelen voor mij als starter om te werken als freelancer?

Gighouse
Gighouse Expert

De voordelen van het freelance werkleven zijn onder andere de grote flexibiliteit, het ontsnappen aan de 9-to-5 mentaliteit en het bepalen van je eigen regels. In principe werk je wanneer en waar je wil, zeker met digitale opdrachten.

 

De nadelen zijn voornamelijk de onzekerheid. Het is belangrijk om een degelijk klantenbestand uit te bouwen om te zorgen dat je elke maand voldoende werk hebt om rond te komen. Daarnaast moet je ook ‘op je eigen kosten’ ervaring opdoen en een netwerk opbouwen. Soms kan het ook wat eenzaam zijn, omdat je geen collega’s meer hebt, maar dan kan je bijvoorbeeld werken in een coworking space.

Een specifieke vraag over dit thema?

Heb je een specifieke vraag over dit thema of wil je gewoon meer informatie? Stel vrijblijvend uw vraag aan de experten van Gighouse en ontvang binnen de 24h een eerste advies.
Stel hier uw vraag aan deze expert ... of raadpleeg onze communityGIGHOUSE is een digitaal matchingplatform tussen bedrijven én freelancers gespecialiseerd in Human Resources,Digital& Design, Marketing & Communications, Administration, Finance en IT.
www.gighouse.be
info@gighouse.be
Deel dit artikel met jouw netwerk

Was dit artikel nuttig?Opmerkingen

0 opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.